Dierenartsen Medeor

Dieter Verdonck richtte in 2005 deze dierenartsenpraktijk op na vijf jaar in een groepspraktijk te hebben gewerkt. Aanvankelijk lag het accent op de geneeskunde en chirurgie van hond en kat.  Met de komst van Lies Beernaert in 2010 werd het aanbod uitgebreid met de nieuwe gezelschapsdieren, die bijzondere aandacht en kennis vereisen.  In 2013 vervoegde Sara Van Cauwelaert de praktijk voor tandheelkunde en chirurgie. Dit was de aanleiding om de praktijk om te dopen tot 'Dierenartsen Medeor'.   'Medeor' is de eerste vervoeging van het latijnse werkwoord 'mederi', en betekent 'ik  genees'

De praktijk werd in 2018 vernieuwd en heringericht. Er zijn twee consultatieruimtes, een aparte operatieruimte met twee operatietafels en gasanesthesietoestellen met uitgebreide monitoring (elektrocardiogram, ademhaling, zuurstofgehalte in het bloed en uitgeademde Co2) en een aparte ruimte voor medische beeldvorming. Dit laat ons toe uw huisdier met de beste zorgen te omringen. Om stress tijdens een hospitalisatieverblijf zoveel mogelijk te beperken beschikt de praktijk ook over drie aparte hospitalisatieruimtes voor hond, kat (fret) en knaagdier&konijn. De hospitalisatieruimtes zijn voorzien van infuuspompen, om een infuusbehandeling zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.

Céderic Maréchal kwam het team versterken in 2022 als full-time dierenarts, waardoor we nog beter konden inspelen op de noden van uw huisdier. Complexe problemen worden in teamverband aangepakt om uw dier optimaal te kunnen helpen. Voor orthopedische ingrepen wordt samengewerkt met dierenarts Dries Goegebeur, die in de praktijk operaties uitvoert. Fanny Demets, Kelly Vervisch en Sarah Vanmarcke zijn onze toegewijde dierenartsassistentes die klaarstaan voor u aan de telefoon en aan de balie. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor algemeen advies, gehospitaliseerde patiënten en assisteren ze bij consultaties en ingrepen.

Diersoorten

In onze praktijk kan u terecht met uw hond, kat, fret, knaagdier (cavia, chinchilla, degoe, gerbil, hamster, muis, rat) en konijn.

Naast eerstelijnsgeneeskunde fungeert de praktijk ook als doorverwijspraktijk op het gebied van oogheelkunde, tandheelkunde en mondchirurgie en de geneeskunde en chirurgie van fretten, knaagdieren, konijnen.

Medeor dierenartsen    Medeor dierenartsen

Medeor dierenartsen    Medeor dierenartsen


 
Dierenartsen Medeor | Meiboomlaan 1 - 8800 Roeselare        T 051 69 32 47       dierenartsen@medeor.be